De 5 tips voor meer productiviteit

Je komt om in het werk maar wordt de hele dag afgeleid door lawaai in je omgeving of ontbrekende en slecht functionerende apparatuur. Hierdoor kun jij niet efficiënt werken, je productiviteit is ver te zoeken en elke avond wanneer de dag voorbij is heb je het werk niet af.

Erg frustrerend en daarom is deze blog speciaal voor jou. Met 5 fijne tips voor meer productiviteit, zodat jij niet als een kip zonder kop van de ene opdracht in de andere overgaat. Na het lezen van deze blog sla jij je laptop dicht aan het eind van de dag zonder dat je werk mee naar huis neemt. Het is tijd voor ontspanning!

Efficiënt werken

Je hebt niks aan de tips als je geen goede werkplek hebt. Hiermee begin je, want wat voor de één een fijne werkplek is, is voor de ander een drama. Het is belangrijk om een werkplek te kiezen die het beste bij jou past. Kies jij voor de kantoortuin? Een kantoor voor jezelf? Of werk jij liever alleen op een flexplek of in een café. Kies in ieder geval voor een werkplek waarvan jij weet dat je niet afgeleid wordt en fijn kan werken. Naast een goede werkplek is het belangrijk dat je met apparatuur werkt die het ook goed doen. Efficiënt werken betekent niet dat je harder moet werken, maar je gaat het vanaf nu slimmer aanpakken.

Productief werken

Het belangrijkste is geregeld. Nu is het zaak dat je aan het einde van de werkdag zoveel mogelijk, het liefst al je werk afkrijgt. Om dit voor elkaar te krijgen moet je zorgen dat je snel en efficiënt aan het werk gaat. Hierdoor wordt je productiviteit verhoogd en krijg je meer voor elkaar. Stephen Covey schreef er al zijn befaamde boek over "de 7 eigenschappen van effectief leiderschap". Ook geschikt als je persoonlijk leiderschap wilt toepassen.

Hier volgen nu 5 tips die jou hierbij gaan helpen.

Tip 1

Vergaderingen zijn echte tijdkillers en soms volledig nutteloos. Je moet er voorbereidingen voor treffen en daarnaast lopen vaak uit. Om onnodig veel tijd te verliezen sluit je voortaan alleen bij vergaderingen aan, waar je bij MOET zijn. Deze bereid je goed voor en alle andere vergaderingen die geen toegevoegde waarde hebben sla je over. Zie je het al voor je hoeveel tijd je overhoudt?

Tip 2

Werk met dagelijkse takenlijsten. Zet taken die echte prioriteit hebben bovenaan en werk zo verder. Aan het einde van de dag maak je een nieuwe takenlijst voor de volgende dag. Begin met de taken die je niet af hebt gekregen en zet deze bovenaan. Op deze manier stel je prioriteiten, werk je op een dag heel wat taken af en sla je niets over.

Tip 3

Ook al heb je het heel erg druk zorg regelmatig voor een pauze. Deze hoeven niet lang te zijn, een pauze van 5 à 10 minuten is vaak al genoeg om je hoofd even leeg te maken. Maak een korte wandeling en haal een frisse neus. Je zult zien dat je daarna weer vol energie aan het werk kunt. Te lang achter elkaar werken levert je namelijk niks op behalve dat je niet meer productief bent en inkakt rond een uur of 3.

Tip 4

Als je belangrijke werkzaamheden moet doen waarbij je echt niet gestoord wilt worden geef dit dan aan. Laat aan je collega’s weten wanneer je wel en wanneer niet beschikbaar bent. Zet op deze momenten je telefoon op stil en de melding van je inbox uit. Dit geeft rust en je wordt niet onnodig voor elk wissewasje gestoord. Want elk wissewasje zorgt voor extra afleiding.

Tip 5

Wanneer je een drukke baan hebt is het heel belangrijk om goed te slapen. Als jij goed slaapt heeft dat effect op jouw werkdag. Je voelt je fitter, en als je fit bent kun je veel meer werk verzetten.

 “A man who dares waste one hour of time has not discovered the value of life – Charles Darwin”

Zelf efficiënt aan de slag voor de beste productiviteit

Met bovenstaande tips haal jij het beste uit jouw werkdag. Natuurlijk betekent het niet dat je het nu rustig krijgt en niks meer hoeft te doen. Je moet namelijk nog steeds veel, alleen vanaf nu ga jij dat slim aanpakken. Door efficiënt te werken, krijg jij op een dag veel meer gedaan. Als jij elke dag op je tenen loopt en het werk niet afkrijgt, verlies je het plezier in je werk en dat is niet de bedoeling. Hou vooral al je werk op 1 plek bij, bijvoorbeeld in MondayDit is een hele gebruiksvriendelijke tool die jou gaat helpen om nog productiever te zijn.

Lukt het met bovenstaande tips nog steeds niet om het werk af te krijgen? Wij staan klaar om je te helpen bij het structureren en (her)organiseren van je, financiën, juridische zaken, processen, organisatie en workflow. 

Neem contact met ons op via de deze link. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram